Авторські композиції виконають бійці з різних куточків України й ті, хто приїхав просто з передової. Уже почали надходити заявки від майбутніх учасників. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Ідея об’єднати на одній сцені талановитих атовців з усієї України народилася чотири роки тому і переросла у всеукраїнський фестиваль. Мабуть, це найзворушливіший серед наших проектів. «Пісні, народжені в АТО» — унікальне явище для української культури. Пісні бійців підтримують героїчний дух воїнів на передовій, віддзеркалюють сучасну історію нації й самі стають частиною історії української музики», — зазначив Валентин Резніченко.

Фестиваль відбуватиметься в літньому театрі парку ім. Шевченка.

«Запрошуємо бійців — авторів пісень військової тематики взяти участь у фестивалі. Уже маємо понад 10 заявок від виконавців із різних куточків України. Це і лауреати перших трьох фестів, і новачки», — повідомила начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

Уже заявили про бажання виступити на дніпровській сцені атовці з Вінниці, Івано-Франківська, Луцька, Кривого Рогу, Харкова. Вони представлять різні військові підрозділи: 8-й окремий полк спецпризначення, добровольчий батальйон «Правий сектор», 21-шу окрему бригаду охорони громадського порядку Нацгвардії.

Учасники фесту минулих років Сергій Бойко та Олександр Клец найближчими днями вирушать на передову. Там виконають власні композиції та запишуть на відео талановитих бійців просто на місці.

«У такий спосіб хочемо повернути фестиваль до його витоків. Адже три роки тому він починався саме з відбору відеозаписів пісень із передової, — зазначив Сергій Бойко. — Отже, у хлопців з’явиться шанс узяти участь у фестивалі. Адже подати самостійно заявку з передової в них не завжди є можливість».

Відкриття фестивалю — о 17:00. Вхід вільний.

«Цей проект багатьох із нас зробив артистами. Часто їздимо різними регіонами України, — додав Сергій Бойко. — Зазвичай співаємо про пережите. Наприклад, мої пісні — це живі історії реальних людей».

Щоб стати учасником, необхідно подати заявку або звернутися до управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля, 1.

Заявки приймаються до 15 червня. Подробиці — за телефоном 068 6798961, інформує прес-служба ОДА.