Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на прес-службу німецького канцлера. «Канцлерка і французький президент зауважили, що Росії є місце в Раді Європи. Вони наголосили на важливості швидкого вирішення нерозв’язаних питань, щоб РФ могла залишитися членом організації з усіма правами та обов’язками», — йдеться у повідомленні за результатами перемовин. Остаточне рішення про повернення російської делегації мають ухвалити депутати ПАРЄ на сесії у червні.

У прес-службі В. Путіна за результатами розмови повідомили, що «лідери трьох країн висловились на користь врегулювання ситуації в Раді Європи, що виникла в результаті неправомірного позбавлення російської делегації ключових повноважень у Парламентській асамблеї».

Водночас напередодні цієї телефонної розмови Е. Макрон в інтерв’ю регіональним французьким ЗМІ звернув увагу на роль РФ у розколі Європи. Зокрема він заявив, що Москва, «як ніколи раніше», є активною у фінансуванні та підтримці націоналістів і екстремістських партій. А саме націоналістів Макрон назвав головними ворогами ЄС. Також він згадав про вплив на європейську політику США та Китаю. У зв’язку з цим Макрон виступив за ухвалення європейської установчої конвенції між представниками нового керівництва ЄС і громадянами після проведення виборів до Європарламенту. Цей документ, за словами президента Франції, має визначати стратегію Європи на наступні п’ять років та включати і внесення змін до Угоди про ЄС.