За добу (на ранок 23.05) російські найманці п’ять разів порушили режим припинення вогню, з них двічі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Мар’їнки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики стріляли з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу Золотого-4, Новоолександрівки, Попасної.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець був поранений. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, двох окупантів було знищено, ще одного — поранено. Також ворог втратив одну бойову машину піхоти та один військовий вантажний автомобіль, зазначили в штабі.