До підніжжя одного з найстаріших пам’ятників Кобзареві на Прикарпатті 22 травня лягли вінки і квіти. Так у селі Тишківці Городенківського району вшанували 158-мі роковини перезахоронення Тараса Шевченка на Чернечій горі.

В урочистостях узяли участь народні депутати Анатолій Матвієнко, Михайло Довбенко та Сергій Березенко, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, депутат обласної ради Андрій Левкович, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак. Разом із керівництвом району та села, громадськістю вони вклонилися також пам’яті героїв, що віддали своє життя за волю і незалежність держави, та по-клали квіти до монумента слави.

Опісля урочиста колона рушила селом до пам’ятника командармові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу. Адже в Тишківцях мешкало кілька поколінь Шухевичів, які долучилися до духовного та мистецького розвитку краю. Тут гостювали видатні особистості сучасності.

Після панахиди Михайло Довбенко (на знімку крайній ліворуч) наголосив на важливості ухвалення закону про мову, а також на викликах у нинішній політичній ситуації. Анатолій Матвієнко загострив увагу на відповідальності за сьогодення. Боротьба за свою державу триває і починається від найменшого села. Та має стати завданням кожної людини. Шевченкові заповіти актуальні й нині.

Директор школи Світлана Кавчук подякувала гостям, які прибули на свято з Києва, Павлограда, Івано-Франківська та району. А особливо — уродженці Тишківців Ользі Василівні Матвієнко. Адже саме подружжя Матвієнків ініціювало десять років тому відзначення «літнього» Миколая. У рамках свята організовують конкурси для дітей та дорослих: на кращий благоустрій, присадибне господарство тощо. На переможців щоразу чекають призи від благодійного фонду «Україна інкогніта».

Тишківський сільський голова Іван Пронич після урочистостей запросив до Будинку культури на цікаву культурно-мистецьку програму. А ввечері відбувся святковий концерт.

Фото автора.