Учора після представлення його в. о. міністра оборони Степаном Полтораком у Генштабі ЗСУ Р. Хомчак оголосив своє бачення основних напрямків роботи на посаді, повідомляє «Радіо «Свобода».

Він хоче «припинити в діяльності посадових осіб Збройних Сил України принципи ручного управління», подвійних стандартів, підміну понять, «суцільну показуху та видавання бажаного за дійсне», припинити корупційні прояви в підпорядкованих військових організмах, усунути наявні корупційні ризики, провести інвентаризацію матеріальних засобів, забезпечити підготовку військ за стандартами НАТО, підвищити індивідуальний рівень усіх військовослужбовців та забезпечити підтримання техніки в робочому стані й безпеку арсеналів.

Новообраний Президент України очікує, що з призначенням на посаду начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака в армії «щодня залишатиметься менше радянського» і впроваджуватимуться західні стандарти. Про це Володимир Зеленський написав на своїй сторінці у Твіттері. За його словами, Збройні Сили України мають стати в один рівень з найкращими арміями світу.

Виступаючи на VI зустрічі парламентсько-громадської реформи у Києві, голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков нагадав, що підтримка реформи оборонного і безпекового сектору є однією з основних цілей комплексного пакета підтримки з боку Альянсу, який було ухвалено керівниками урядів та країн — членів НАТО у 2016 році.

Фото: mil.gov.ua