Поліцейські Вінниччини затримали 29-річного чоловіка за підозрою в жорстокому вбивстві подружжя фермерів. Під час слідчих дій він вказав на місце схову двох гвинтівок. З однієї впритул розстріляв власника фермерського господарства, з другої пострілом у спину — його дружину.

Про цей резонансний злочин «Голос України» розповідав у статті «З будинку фермерів убивця виніс тільки сейф» (14.05.2019).

Тиждень знадобився слідчим облуправління Нацполіції на розшук підозрюваного мешканця райцентру Бар. Затримали його в Хмельницькому на оптовому ринку, куди він доставив на продаж яблука на вантажному автомобілі, що належить матері його дружини. Про те, як вийшли на слід підозрюваного, розповів в. о. начальника Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк.

Допомогла одна з прикмет — гвинтівка була перемотана стрічкою, що зафіксовано на відеокамері. Мисливці вказали, хто саме мав таку гвинтівку. Деякі сліди підозрюваний залишив після того, як за селом покинув сейф, з якого забрав гроші.

За словами Олександра Цимбалюка, підозрюваний проживав у тому самому районі, що й фермери, тільки в іншому селі. Знав їх, бо інколи перевозив яблука з їхнього господарства. Затриманого характеризують як затятого мисливця-браконьєра. А ще в нього була купа грошових боргів. Саме тому вирішив пограбувати фермерів.

Затриманому оголошено підозру за декількома статтями ККУ, одна з яких передбачає довічне позбавлення волі.