У рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» отримала грант від Українського культурного фонду на оцифрування редакційного архіву «Історії українського мистецтва» за редакцією Миколи Бажана (1966—1970).

— Уперше в історії створення цифрових архівів в Україні буде викладено у вільний доступ повний комплекс редакційних матеріалів, пов’язаних із історією масштабного наукового видавничого проекту, — зазначає директор ДНУ «Енциклопедичне видавництво», доктор історичних наук Алла Киридон. — Оцифрування архіву дасть змогу не лише зробити його доступним для всіх дослідників, а й забезпечити подальшу консервацію документів, оскільки ознайомитися з їхнім змістом можна буде без безпосереднього контакту з матеріалами.

До цього часу мистецтвознавці, історики, дослідники біографій авторів і редакторів «Історії українського мистецтва» — Миколи Бажана, Федора Шевченка, Василя Касіяна, Івана Врони та інших працювали лише з нечисленними редакційними матеріалами, що збереглися в особових фондах укладачів видання у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України.