У п’ятницю по обіді вода в річках Закарпаття поступово почала спадати, погода була хмарна, інколи проблискувало сонечко, дощі припинилися. І все-таки підтопленими залишаються 288 дворогосподарств (із них 37 — житлові будинки) та 109 підвальних приміщень, а ще 1097 га сільгоспугідь і пасовищ. Також пошкоджено 15 мостових переходів, зруйновано два мости, змито 930 метрів берегоукріплень.

Найбільшої шкоди повінь завдала в селах Іршавського, Виноградівського і Перечинського районів. Немало біди — у Хустському, Тячівському, Воловецькому, Мукачівському, Міжгірському і Ужгородському районах. Відповідні комісії, тільки-но стане можливо, усе запротоколюють. І тоді можна буде побачити цілісну картину завданого стихією лиха. А поки що підрозділи ДСНС відкачують воду з підвальних приміщень приватних будинків і дворів. Відкрито проїзд двома дорогами між Іршавським і Виноградівським районами. До ліквідації наслідків негоди залучено техніку й особовий склад рятувальних служб.

Не обійшлося, на жаль, без жертв. О 08:40 24 травня однією з пошукових груп за три кілометри вниз за течією знайдено тіло хлопчика, що в четвер упав у річку Вича в райцентрі Воловець. Для пошуків залучали 20 рятувальників, 12 поліцейських, 5 працівників лісового господарства та майже 20 місцевих мешканців.

Фото надано автором.