Триває ремонт дороги Т-13-09 Щастя — Широкий, яка дуже потерпає через великий потік вантажівок. За сприятливих погодних умов і відповідного фінансування планується повністю завершити роботи вже у червні. Їх виконують вахтовим методом без вихідних. Уже покладено нижній вирювнюючий шар асфальту, нині упорядковують узбіччя.

Днями фахівці підприємства «Державний дорожній НДІ ім. М. Шульгіна» вивчали фізико-механічні властивості асфальту та якість нижнього шару асфальтобетону на цій трасі. Дослідження провели також представники ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості». Вони вивчили якість поточного ремонту на окремих ділянках.

Загалом обсяг субвенції з державного бюджету місцевим на будівництво, реконструкцію, ремонт й утримання автошляхів загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах становить цьогоріч 439 млн 924 тис. грн. «Заходи, що вживаються у сфері децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування, мають позитивно вплинути на стан дорожньої галузі та подальший соціально-економічний розвиток регіону загалом, — вважає виконувач обов’язків голови Луганської ОДА — керівника облВЦА Сергій Філь. — Наше завдання — реалізувати концепцію цієї реформи, забезпечити стабільний експлуатаційний стан автодоріг Луганщини. А це, своєю чергою, дасть змогу гарантувати безпеку дорожнього руху, знизити логістичні витрати та здешевити товари і послуги для населення».

Нині на балансі області перебувають місцеві автомобільні дороги загального користування завдовжки 3948 км, з яких 2439 км розташовані на підконтрольній території, та 354 штучні споруди (225 — на підконтрольній території). Станом на кінець 2018 року на їх ремонт і утримання використано майже 227 млн грн.