Щорічне свято «Полонинська ватра» вкотре відбудеться у гірській Путилі, райцентрі Чернівецької області 26 травня. Вівчарі поведуть отари на гірські полонини, щоби випасати їх на рясних, соковитих, екологічно чистих карпатських травах, умитих діамантовими росами. А потім частуватимуть тих, хто в долині, бринзами, гуслянками та продаватимуть їм знамениті карпатські коци з добірної овечої шерсті.

У програмі нинішнього свята проїзд красиво прибраних коней з дзвіночками та різнокольоровими китичками, з автентичною шкіряною збруєю, запряжених у такі ж колоритні фіри. На них їхатимуть музиканти у капелюхах-паларіях, інкрустованих та розшитих кіптариках і знаменитих гуцульських ґачах.

На Центральному олімпійському стадіоні імені Андрія Гусіна селища Путила працюватимуть численні буфети та даватимуть майстер-класи з приготування полонинського сиру, вурди та навчатимуть, як треба коптити м’ясо і сало кращі гуцульські кулінари.

Крім святкової ходи почесних гостей під труби, скрипки та цимбали, у планах насичена концертна програма, яка плавно перейде у загальні народні гуляння, чаркування, залицяння, хорові пісні.

Шановні українці, гірська, мальовнича, запашна, несказанна Путила чекає на вас... Повітря тут свіже, глибоке, смачне...

Фото надано автором.