Сєверодонецьк відзначив своє головне професійне свято — День хіміка. Урочистості відбулися в Палаці культури хіміків, де зібралися працівники й ветерани ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот». Його вважають одним із найбільших хімічних підприємств не лише України, а й Європи, що спеціалізується на азотних добривах. «Азот» — єдиний у країні виробник оцтової кислоти, метанолу та вінілацетату. Загалом продуктова лінійка налічує понад  40 найменувань.

На жаль, нині підприємство виробничу діяльність здійснює тільки за рахунок переробки давальницької сировини. Ситуація зміниться на краще після запланованого на цей рік введення в експлуатацію ПС 500 кВ «Кремінська». На реалізацію цього проекту було виділено 1,8 млрд грн. Електропідстанція з’єднає Луганщину з енергетичною системою України, забезпечить великим підприємствам надійне електропостачання.

«Ми маємо зробити все для того, щоб ті кадри, які тут були викувані та розбудовували комбінат, знову працювали у нашому рідному Сєверодонецьку», — сказав очільник області Сергій Філь, вітаючи працівників хімічної промисловості з професійним святом.