Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та директор бюро Кредитної установи для відбудови (KfW) Лутц Хорн Хааке підписали фінансову угоду на суму 350 тисяч євро від уряду Федеративної Республіки Німеччина на модернізацію систем водопостачання.

Представники німецького уряду та банку розвитку KfW також побували на насосній станції «Рогізна», де з фахівцями водоканалу проаналізували першочергові заходи, спрямовані на модернізацію системи водопостачання Чернівців у рамках реалізації спільного проекту.

Як наголосив Олексій Каспрук, проект муніципального водного господарства міста Чернівці, який реалізується за кошти німецького банку розвитку KfW, передбачає виконання низки робіт з оптимізації системи водопостачання міста. Зокрема, реконструкцію й модернізацію окремих її об’єктів — водозаборів, насосних станцій, станції водоочищення та резервуарів чистої води. А також заміну аварійних ділянок магістрального водогону.

Усе це відбуватиметься в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що фінансується урядами Німеччини та Швейцарії. У ньому беруть участь Чернівці, Львів, Вінниця, Житомир, Київ (Подільський район) та Полтава.