Фото з сайту Вінницької ОДА.

Учні шкіл Вінниччини підготували подарунки для дітей-сиріт, які мешкають на прифронтовій території Донеччини. Акцію приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.

Книги, канцелярське приладдя, іграшки, солодощі, а також листи та малюнки доставлять у школи та дошкільні навчальні заклади представники волонтерського Центру імені Олександри Бурбело Вінницького національного технічного університету (ВНТУ). Заступник керівника департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Олена Чорна (на знімку друга праворуч) назвала цей захід акцією доброти. Діти робили все з душею. Особливо хвилюють рядки з листів, написаних до ровесників з Донбасу.

— Ми з тобою незнайомі, але і я, і ти хочемо миру, приїжджай до нас, запрошую тебе побачити мир, — ідеться в одному з листів.

Керівник волонтерського Центру імені Олександри Бурбело Світлана Бевз називає таку допомогу безцінною, бо діти дарують з особливою щирістю.

У 2014 році викладачі ВНТУ подружжя Світлана Бевз та Сергій Бурбело добровольцями служили в батальйоні «Айдар». Після повернення створили волонтерську організацію. Назвали її іменем доньки Олександри. Дівчинка у підлітковому віці залишила цей світ через важку хворобу. Створила декілька поетичних збірок. Деякі з її книг батьки долучили до подарунків, що їх повезуть дітям Донеччини.