Сосницька об’єднана територіальна громада відтепер має план стратегічного розвитку — його ухвалено на засіданні сесії селищної ради. Стратегія розрахована аж до 2027 року, але є окремий план до наступного року.

Андрій Ткач (на фото ліворуч), керівник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сосницької селищної ради, каже: «Ми визначили проектні ідеї розвитку на перспективу. Їх у нас нині лише 33 (на три роки). З туризму, екології, промисловості, з розвитку обов’язкових сфер діяльності громади. Чи максимально досягнемо означених цілей — покаже час. Але просте споживання ресурсів розірве і громаду, і район на шматки, не залишивши і сліду для згадок. Ми маємо об’єднуватися навколо унікальної природи, ресурсів, трудолюбивих людей, впертості, вміння виживати і заробляти, вміння протистояти і долучатися. Так у нас усе вийде».

У стратегії свого розвитку Сосницька громада підкреслює, що це — Довженків край, привабливий як для інвесторів, так і для туристів. Наголошується на екологічно безпечному агровиробництві і переробці.

На думку Володимира Бойка, експерта Центру розвитку місцевого самоврядування, розробка стратегії розвитку Сосницької ОТГ — один із кращих прикладів: «Документ ураховує попередні розробки та сучасні тенденції. Під час розробки робили наголос на місцевих особливостях, унікальностях громади. План розвитку сподобався депутатам громади, які доволі критичні. Розроблений документ об’єднав громаду — і це добре». Обговорення стратегії розвитку тривало в Сосниці три місяці.

Фото: sosnitsa-rada.gov.ua