Попередньо таке само прохання до влади щодо фінансування її добудови вони спрямовували в грудні минулого року. На жаль, у Києві тоді не почули обранців громади.

Як зазначили депутати у своєму зверненні, шахта № 10 в Нововолинську є єдиним підприємством гірничодобувного комплексу, яке будується в Україні за часів незалежності. Її розвідані запаси дорівнюють майже 40 мільйонам тонн вугілля. Готовність першої черги шахти становить 89 відсотків і перебуває на завершальному етапі. Проте впродовж останніх років на будівництво об’єкта з держбюджету виділяють недостатньо коштів. Так, у 2018 році було передбачено 10 мільйонів гривень, у 2019-му — лише 25 мільйонів гривень.

— Такі незначні кошти не дадуть змогу продовжувати будівельно-монтажні та прохідницькі роботи, забезпечити підтримку підприємства в безпечному стані, зберегти колективи шахтобудівників та пом’якшити соціальне напруження серед багатотисячного колективу гірників Нововолинська. Лише для безперебійного та якісного обслуговування шахтних комплексів необхідно, за відповідними розрахунками, не менш як 55 мільйонів гривень. Тож просимо в 2019 році на добудову шахти передбачити в державному бюджеті щонайменше 150 мільйонів гривень, — пишуть у своєму зверненні депутати.

Зауважимо: будівництво шахти №10 «Нововолинська» ведеться з квітня 1989 року.