Народні депутати України Євген Рибчинський, Оксана Юринець та художниця Ольга Бартиш під час презентації виставки живопису «Квіти для мами».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут

Проект «Планета Земля — Єдина», що розповідає про українську культуру та культури інших країн, вже представляв у кулуарах Верховної Ради виставки про Кубу, Грузію, Німеччину, Ізраїль, Канаду, Бразилію, Індію, Америку. Нині експоновано проект про обмін культурним досвідом між Україною та Іраком.

Від України представлено експозицію картин народної артистки України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка Лариси Кадочникової, а також художників Ольги Адам, Вікторії Стецишин, Альони Яремчук, Анни Яновської, Віктора і Наталії Проданчук. Полотна розповідають про безмежну і безумовну материнську любов, на яку має право від природи кожна людина, її не треба здобувати чи заслуговувати, вона є стрижнем нашого духу на все життя. Експозицію розгорнуто за ініціативи народних депутатів України Олега Осуховського та Дмитра Лубінця.

У парламентських кулуарах також розпочала роботу виставка живопису «Квіти для мами» художниці Ольги Бартиш. Її картини зберігаються в приватних колекціях в Україні, Австрії, Великій Британії, Італії, Норвегії, Новій Зеландії, Сінгапурі та США. Мисткиня є авторкою міжнародного мистецько-соціального проекту «Відчуй силу роду», амбасадоркою Міжнародної Амбасади жінок-підприємниць. Упродовж 2014—2019 років, відколи художниця перетворила хобі на справу життя, вона провела вісім персональ-них виставок у Львові та Києві. Презентувала експозицію народний депутат України Оксани Юринець.

За повідомленнями Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.