Фото автора.

У селищі-райцентрі Велика Багачка, що на Полтавщині, відбулося традиційне обласне свято кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру...». Як і завжди, присвятили його відомому землякові — класику нашого сучасного кобзарства Федору Кушнерику.

Тож згадане дійство почали з ушанування його пам’яті. Спершу земляки та гості відвідали місце вічного спочинку народного співця на цвинтарі, а потім поклали квіти до підніжжя пам’ятника (на знімку), розташованого у центрі селища. Згадували, звісно, й життєвий та творчий шлях кобзаря.

Його подвижництво у царині воістину народного мистецтва залишилося у спадок нащадкам. Це вкотре засвідчило згадане свято у Великій Багачці. Його учасниками стали кобзарі та бандуристи з Полтавщини, Київщини та інших регіонів нашої держави. Долучитися до музикування та співів на цьому святі міг кожен охочий. А заодно оглянути старовинне народне вбрання, придбати вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, посмакувати стравами національної кухні. У велелюдному дійстві взяли участь народний депутат України Костянтин Іщейкін, керівники району та Великобагачанської ОТГ.