За добу (дані штабу ООС на 29.05) збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню, з них шість — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці 54-та окрема механізована бригада, під час бою з диверсійно-розвідувальною групою противника біля н. п. Попасна Луганської області зник безвісти один військовослужбовець.

Також зазначено, що під час бою сапери знищили двох окупантів й одного поранено. 

«Під час бою зник безвісти один з військовослужбовців частини. Нині тривають пошукові заходи, але позитивних результатів вони поки що не дали», — повідомили в 54-й бригаді вчора вранці.

Своєю чергою українська сторона СЦКК повідомляє про порушення окупаційними військами домовленостей щодо режиму тиші на час проведення ремонтних робіт на газорозподільній станції у н. п. Саханка. Відповідно до заявки підприємства «Донбастрансгаз» щодо обстеження та ремонту обладнання цієї газорозподільної станції, ЗСУ та представниками команди Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зі взаємодії були надані взаємні додаткові гарантії безпеки щодо дотримання режиму припинення вогню на період з 27 по 29 травня 2019 року. Незважаючи на це, 28 травня 2019 року о 09.27, грубо порушуючи наявні гарантії безпеки на проведення робіт у зазначеному районі, збройні формування РФ у Донецькій області з напрямку н. п. Безіменне почали масований обстріл наших позицій на південно-східній околиці н. п. Широкине із застосуванням мінометів калібру 120 мм. Крім того, двічі був застосований артилерійський високоточний боєприпас калібру 152 мм.