Фотоетюд Юрія ПЕРЕБАЄВА.

Чи прийде дитина на стадіон із велосипедом, залежить насамперед від батьків. Адже саме вони допомагають дітям сформувати позитивне ставлення до фізичної активності та прищеплюють здорові звички. Як зробити фізичну активність захопливим дозвіллям та важливою частиною життя вашої дитини, розповідають фахівці МОЗ.

* Станьте прикладом для дитини — будьте фізично активними самі: ходіть усією родиною на прогулянки, грайте разом у спортивні ігри. Покажіть, що рух — це весело! Особливо корисно такими прогулянками замінити вечірні посиденьки біля комп’ютера й телевізора.

* Подаруйте дитині велосипед, м’яч, бадмінтон... і регулярно ходіть разом у парки, на ігрові й спортивні майданчики — всюди, де ваше чадо зможе бути фізично активним хоча б годину щодня.

* Підтримуйте та підбадьорюйте дитину, якщо вона виявляє інтерес до певного виду спорту, заохочуйте до інших видів фізичної активності. Це може бути будь-що: індивідуальні та командні ігри з друзями, прогулянки, біг, катання на ковзанах та скейті...

* Потурбуйтесь про безпеку: забезпечте дітей шоломами, захистом для колін і ліктів, коли це необхідно.

За матеріалами МОЗ.