Днями хвиля дощу з градом та шквальними поривами вітру знову накрила Тячівський район. Найпотужнішого удару зазнали села Грушово, Ганичі, Тарасівка та Широкий Луг. Найдужче пошкоджено приватні житлові будинки, школи, дитсадки, будинки культури, будівлі сільрад. Де шифер, а де черепицю на дахах побив град і позривав вихор. Нині комісії РДА та сільрад документують завдані збитки.

А ось у іншому кінці Закарпаття станом на середу ремонтники вже налагодили тимчасове автомобільне сполучення через зруйнований напередодні паводком міст у Котельниці Воловецького району. До речі, міст через Латорицю був пошкоджений іще паводком у грудні 2017-го. У понеділок, інформують з ОДА, під час робочої поїздки на Закарпаття помічник Президента України Андрій Єрмак пообіцяв посприяти у виділенні повного обсягу фінансування для зведення мосту ще в поточному році.

Тим часом синоптики поки що сонячних днів не обіцяють. Опади й далі дошкуляють, річки теж надміру повноводні. І так триватиме, кажуть старожили, до 6—9 червня — сорок днів після Великодня дощитиме. Схожа картина на Закарпатті спостерігається раз на сорок років.

Вл. інф.

Фото: pmg.ua