На знімку: новий вінницький тролейбус частково схожий на нові трамваї, що їх також виготовляють у Вінниці.

Фото з сайту Вінницької міськради.

Перший тролейбус виготовили у цехах комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія». Він споживатиме енергії на третину менше порівняно зі старими аналогічними машинами.

Новинка вже перевозить вінничан і гостей міста. Щодня для неї змінюють маршрут. Роблять це для того, щоб транспортним засобом могло скористатися якнайбільше пасажирів.

— Тільки кузов закупили у білорусів, усі інші агрегати, механізми, деталі — вітчизняного виробництва, — розповів керівник підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. — Особливість тролейбуса в тому, що має альтернативне джерело живлення. Встановлені акумулятори дають можливість автономно долати відстань у п’ять кілометрів. У разі виникнення нестандартної ситуації буде змога доїхати в депо без використання контактної електромережі.

Ще одна важлива перевага нової машини — споживатиме енергії на 30 відсотків менше порівняно зі старими тролейбусами.

— Наш транспортний засіб коштує дешевше від тих, що пропонують українські виробники, не кажучи вже про зарубіжні зразки, — наголосив під час презентації нової машини міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — До того ж для його виробництва створили нові робочі місця. Будемо й надалі оновлювати парк власними силами.