На знімку: електрозарядна станція на вулиці Соборній не потребує багато місця.

Фото автора.

Одразу три електромобілі можна одночасно заряджати на новій станції, встановленій у центрі Вінниці.

Її обладнав власник магазину, який має у користуванні два електрокари. Нова зарядка розміщена поруч із магазином, користуватися нею можна безплатно. Про це повідомила власниця мережі зарядних станцій Ірина Селезньова.

— Якщо послугами користуватиметься багато водіїв, зрозуміло, доведеться встановити плату, бо зросте фінансове навантаження на власника станції, — наголошує Ірина Селезньова.

За її інформацією, нині у Вінниці нараховується понад 450 електромобілів. Тоді як у 2015-му з’явився тільки перший електрокар. Їх кількість почала збільшуватися після запровадження пільгового режиму на ввезення електромобілів. До речі, Верховна Рада продовжила його дію до 2022 року. На території краю обладнано 20 електрозаправок. Усі вони встановлені ентузіастами, які пропагують екологічно чистий, безшумний вид транспорту. До речі, порівняно зі звичними бензиново-дизельними АЗС електричні не потребують багато місця.

У Вінниці також відкрито першу станцію обслуговування електромобілів. У місцевому Вищому профтехучилищі № 11 почали готувати майстрів із обслуговування такого виду транспорту.