— На черговому засіданні Клубу голів ОТГ Вінниччини обговорили проблеми, що виникають при будівництві сонячних електростанцій (СЕС) у територіальних громадах. Зібрання відбулося на базі Калинівської об’єднаної територіальної громади. Перед початком засідання його учасники ознайомилися з роботою СЕС у селі Писарівка, побували на об’єктах із використанням енергії сонця в населеному пункті Павлівка.

На засіданні йшлося про впровадження в ОТГ інших заходів з енергозбереження та енергоефективності.

— Першу приватну станцію для сортування побутових відходів розробив і сконструював підприємець із міста Гнівань, що у Тиврівському районі. Встановив її за межами міста у старому занедбаному приміщенні. Чому після шести місяців роботи змушений зупинити станцію, незважаючи на те, що вона єдина у місті? Про це читайте в одній з наступних публікацій газети.

— Сорок тисяч гривень протягом чотирьох днів зібрали небайдужі вінничани на підтримку єдиного в регіоні приватного притулку для жінок і дітей, які опинилися у скрутній ситуації, «Дім мами». Три роки минуло відтоді, як його створила й утримувала сім’я підприємців. У зв’язку з фінансовою скрутою попередили про закриття установи. Вінничани надали разову фінансову допомогу. Підприємець спільно з ОТГ села Лука-Мелешківська та владою Вінницького району шукають можливість надання підтримки закладу.