Це 22-річний Михайло Турко, який пропрацював лише дев’ять місяців, і 48-річний Михайло Павлик, батько трьох дітей, стаж роботи якого — 18 років.

Нещасний випадок стався на стику бортового штреку пласта «Сокальський», де, як запевняє керівництво ДП «Львіввугілля», шахтарів не мало бути.

На місце події одразу спустилися рятувальники, які підняли з-під завалів на поверхню двох гірників з ремонту гірничих виробок уже без ознак життя. Для розслідування причин та обставин нещасного випадку Головне управління Держпраці у Львівській області створило комісію, а поліція за цим фактом розпочала кримінальне провадження.

За кілька годин після трагедії на шахті «Лісова» побував Президент України Володимир Зеленський, який зустрівся з працівниками і родичами загиблих та висловив їм свої співчуття. Під час розмови шахтарі привернули увагу до проблем вугільної галузі. Виробництво роками не оновлюється, постійні затримки із зарплатою, а замість того щоб інвестувати власний видобуток, вугілля завозять з окупованих територій. З 2014 року гірники змушені вибивати зарплати — вдаватися до акцій протестів, перекривати дороги, пікетувати владу. «Це гірше за рабство», — висловився один із працівників. «Сталося велике горе — ми втратили двох людей. Ми почули про проблеми шахтарів, про умови їх праці. Це дуже складне питання, яке розглянемо найближчими днями на засіданні РНБО», — заявив глава держави. Володимир Зеленський пообіцяв допомогти сім’ях загиблих у придбанні їм житла.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 29 травня доручив керівникам Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Національної поліції та іншим відомствам провести спеціальне розслідування причин нещасного випадку та надати допомогу сім’ям загиблих шахтарів. На виконання доручення Львівська ОДА виділить 100 тисяч гривень допомоги родинам загиблих.