Cтуденти КМАМ ім. Р. М. Глієра — учасники Камерного оркестру — під час концерту в Острозькій академії.

Фото Павла ОСТАПЕНКА.

Документи засвідчили своїми підписами ректори двох навчальних закладів Олександр Злотник та Ігор Пасічник.

Вони відзначили, що старт творчої співпраці КМАМ ім. Р. М. Глієра та Острозької академії — це важлива подія в житті викладацьких і студентських колективів. Вона покладе початок багатьом спільним проектам та мистецьким традиціям задля високої місії — розвитку української культури, популяризації національної культурної спадщини у нашій державі та у світі.

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася також презентація Київської муніципальної академії музики. Вона розпочалася із творчої зустрічі колективів університету та академії — першого на теренах України вищого навчального закладу та першого музичного, що готував професійних музикантів-виконавців. На честь святкування 25-ї річниці відродження Острозької академії в актовій залі відбувся концерт студентів КМАМ ім. Р. М. Глієра, які представили цікаву мистецьку програму.

Глядачі почули зразки української та світової музичної спадщини від епохи бароко й до сучасності у виконанні творчих колективів академії — Камерного оркестру під орудою Олександра Госачинського, ансамблю струнних інструментів ім. Л. Шухмана (художній керівник — Михайло Волков), а також солістів-вокалістів та інструменталістів. Однією з родзинок програми було автентичне виконання шостого Бранденбурзького концерту Йогана Себастьяна Баха (солісти — Міла Куделіна та Олександр Юхимович, партія клавесина — Анна Кільчицька). Оплесками зустріли глядачі і твір студентки коледжу КМАМ бандуристки Олени Немеш «Свято на Подолі» в її власному виконанні, а також твори ректора навчального закладу Олександра Злотника «Все починається з любові», «Виноградна лоза» та «Одеський Паганіні».

Захід відбувся за підтримки партнера КМАМ ім. Р. М. Глієра — культурологічного проекту «Мистецькі експедиції» Людмили Гарарук, що має на меті відродження забутих мистецьких традицій та спонукає до появи нових.

Анна ДОБРЯНСЬКА, Світлана АНТОНЮК.