На його реконструкцію з бюджету обласного центру виділили майже 10 мільйонів гривень.

Однак ці кошти, на переконання фахівців, окупляться сторицею. Адже йдеться, власне, про найдорожче — здоров’я та життя тих, хто тільки-но з’являється на світ і відразу потребує кваліфікованої допомоги медиків. Останні, звісно, не залишали без уваги таких крихіток і раніше.

Та цей «будинок лелеки» спорудили в радянські часи, коли вимоги і стандарти подібної допомоги та технології для її забезпечення були зовсім іншими. Адже тоді, скажімо, взагалі не виходжували новонароджених із надто низькою вагою. Зрештою, умови для догляду за дітками, котрі потребують особливої уваги, створили у... переході між двома будівлями.

Натомість тепер усі новонароджені перебувають у пологовому будинку разом із мамами, тож звільнилася площа колишнього дитячого відділення. Саме тут після капітального ремонту облаштували згадане відділення інтенсивної терапії на шість ліжок, у якому за рік отримуватимуть належну допомогу десь півтори сотні наймолодших пацієнтів. Саме для «проблемних» крихіток воно стало справжньою зоною комфорту.

Надто з огляду на те, що для оснащення оновленого відділення сучасним обладнанням (на знімку) з міського бюджету було виділено ще майже п’ять  мільйонів гривень. А загалом на оновлення й осучаснення цього пологового будинку за останні три роки з міської скарбниці витратили понад 21 мільйон гривень.

Фото із сайту Полтавської міської ради.