За добу (на ранок 31.05) російські найманці вісім разів порушили режим припинення вогню, з них чотири — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї поблизу Водяного, Пісків, Опитного, Пищевика, Верхньоторецького й Авдіївки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП та автоматичних станкових гранатометів поблизу Новолуганського, Кримського.

«Унаслідок обстрілів дістали поранення двоє військовослужбовців. На кожну провокацію противника наші підрозділи дали адекватну відповідь. За даними розвідки, одного окупанта було поранено», — зазначили в штабі.