Дипломи Книги рекордів України вручив Віктор Козюк (крайній праворуч), поруч — Андрій Сірак, Сергій Моргунов, Андрій Нечипорук.

Фото з сайту Вінницької міськради.

На щоглі Вінницької телевежі, висота якої 354 метри, встановили Державний прапор України з автографами вінничан, які служать у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Висоту підняття одного з символів нашої держави зафіксовано представниками Книги рекордів України. Дипломи за сприяння у встановленні цього рекорду отримали міський голова Вінниці Сергій Моргунов та волонтери: два Андрії — Нечипорук і Сірак. Відзнаки вручив представник Книги рекордів України народний художник України Віктор Козюк. Акція вінничан є символом подвійної відваги: виявленої на фронті бійцями, а також тими сміливцями, які встановлювали знамено.

— Це гарний виховний захід для утвердження національно-патріотичних цінностей насамперед у молодого покоління, а також підтримка морального духу захисників країни, які несуть службу в районі проведення ООС, — зазначив Віктор Козюк.

Волонтери Нечипорук та Сірак починаючи з 2014-го здійснюють поїздки, доставляючи гуманітарну допомогу на схід. Передають її не тільки бійцям, щоразу відвідують дитбудинки і школи на прифронтовій території.

— На цьому прапорі автографи бійців, які служать у підрозділах від Щастя Луганської області до Широкиного Донецької, — уточнив під час нагородження Андрій Нечипорук. — Ми ж від себе дописали тільки два слова: «Україна Єдина».

Сергій Моргунов нагадав, що телевежа у Вінниці на 50 метрів вища від Ейфелевої у Парижі. Серед споруд із трубчастих конструкцій вона найвища у світі. Акцію з підняття прапора вінничани провели під час відзначення Дня Європи.