Під час святкування.

 


Директор Немішаївського агротехнічного коледжу Володимир Альохін (ліворуч) та ректор Станіслав Ніколаєнко (праворуч).

 


Фото на згадку.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут

«У нашому науково-педагогічному колективі є чітка стратегія, яка носить назву «Голосіївська ініціатива-2025». Ми на практиці реалізуємо завдання ввійти в п’ятірку кращих університетів України. І цьогоріч практично досягли поставленої мети», — такими були слова ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка на святкуванні 121-ї річниці вишу.

Щороку університет цього дня презентує гостям власні здобутки й останні відкриття. Цього разу ректор Станіслав Ніколаєнко разом із Першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександром Співаковським і директором садового центру «Єва» Романом Золотаревським розрізали символічну червону стрічку біля оновленого входу до центрального стадіону НУБіП. Але офіційній, традиційно фотогенічній процедурі передувало не менш цікаве дійство — групова прогулянка стежками університетського ботанічного саду. Провів гостям екскурсію сам ректор.

Важко було не звернути увагу, скільки людей надає перевагу відпочинку в університетському ботсаду. Воно й не дивно: крім тінистого прихистку, у цьому місці можна знайти імпровізований японський сад із чайним сервізом, фонтани, водоспади, декоровані місточки, оригінальні лавки, музичний амфітеатр зі скрипачем, навіть дерево кохання. А для тих, хто бажає поєднати приємне з корисним, є інформаційні стенди, таблички, вивіски й об’ємні природничі моделі.

Гостям свята навіть вдалося потрапити на заняття студентів із професором НУБіП. Так-так, у цьому ботанічному саду є можливість відпочити від задушливих класних кімнат і побачити значно кращу візуалізацію інформації, ніж потерті картинки в підручниках.

Але без урочистостей не обійтися. Після екскурсії всіх гостей запросили на оновлений стадіон, де до самого вечора зберігалася динаміка свята: концерт, ярмарок, спортивні змагання, виступи студентів військової кафедри, традиційне приготування польової каші, навіть кінні прогулянки.

Привітати керівництво, студентів і викладачів НУБіП приїхали відомі українці: заступниця міністра аграрної політики і продовольства Олена Ковальова, голова наглядової ради, професор Микола Томенко, президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало, народний депутат Леонід Козаченко, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз.

«Освіта — це не витратна частина, а інвестиційна. Там, де ми вкладаємо інвестиції в розвиток людського капіталу, там країна завжди має майбутнє», — такими словами почав свій виступ Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

Привітання та надію на подальшу співпрацю висловила також іноземна гостя — ректор латвійського університету Ірина Пілвере.

Останнє поздоровлення обійшлося без слів, але ефектності й динаміки йому було не віднімати. Бурхливі оплески в усіх присутніх викликав духовий оркестр Генерального штабу Міністерства оборони України. На цій музичній ноті закінчилася офіційна частина дійства, але саме свято лише набирало обертів.