На мітинг-реквієм, присвячений пам’яті військових, які загинули під час виконання службових обов’язків у мирний час, що відбувся у Запоріжжі, прийшли рідні та близькі загиблих, військовослужбовці Нацгвардії, представники обласної та міської влади. Вони згадували солдатів, чиє життя обірвалося на полігонах, при випробуваннях техніки та зброї, через трагічні випадки, та про бійців, полеглих у боях із російськими агресорами на Донбасі.

— На жаль, за останні роки в зоні проведення АТО та ООС, під час несення військової служби за небойових обставин ми втратили 90 вірних синів краю. Пам’ять про наших хлопців назавжди залишиться в наших серцях, — наголосила на зібранні керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко.

Обласна влада постійно співпрацює з родинами загиблих, сприяє у забезпеченні їхніх соціальних прав, наданні меддопомоги, увічненні пам’яті наших героїв. Тут пам’ять про полеглих синів живе завдяки роботі міського фонду соціального та правового захисту військовослужбовців, що загинули у мирний час, та його керівника Ганни Воробйової. Спільними зусиллями влади та громадськості у Запоріжжі відкрито єдиний в Україні пам’ятник військовим, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Учасники мітингу вшанували загиблих хвилиною мовчання, молебнем та покладанням квітів до пам’ятника...

Інформація та фото Запорізької ОДА.