Виповнилося 125 років відтоді, як віденська фірма «Сімекс» запустила в місті перший електричний трамвай. Довжина ліній становила лише 8,3 км.

Регулярний рух другого в Україні й четвертого в Австро-Угорщині електричного трамвая було відкрито 31 травня 1894-го. Дружини міських перевізників новий транспорт закидали тухлими яйцями і помідорами — так вони протестували проти конкурента. Нині львівські трамваї щороку долають 3 млн км і перевозять 60 млн пасажирів. Довжина ліній сягає 82 км.

125-річчя львівського трамвая відзначили у старому депо, яке планують перетворити на музей.

«Дуже символічно, що ми святкуємо в споруді, збудованій фірмою «Сімекс», завдяки якій Львів був одним із перших міст, де з’явився трамвай. І ще велика гордість для нас, що шість років тому у Львові виготовили сучасний низькопідлоговий трамвай, який нині курсує нашими вулицями», — зазначив міський голова Андрій Садовий, котрий привітав працівників «Львівелектротрансу» і подякував їм за роботу.

Під час святкування відбулося погашення марки, яку з нагоди ювілею випустила «Укрпошта». Працівників електротранспорту привітав керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Микола Ростов, який разом із міським головою Андрієм Садовим і в. о. директора «Львівелектротрансу» Володимиром Ковалівим провів погашення марки (на знімку).

Фото прес-служби міськради.