Його організувала комунальна установа «Інститут розвитку міста» за сприяння місцевої влади.

У програмі дійства — понад чотири десятки найрізноманітніших заходів. Причому всі вони передбачали участь кожного охочого. Адже йшлося про своєрідну інтелектуально-творчу толоку мешканців міста, представників громадських об’єднань, бізнесу та влади задля поліпшення довкілля для життя, праці й відпочинку. Власне, в залученні до його вдосконалення й оновлення якомога більшої кількості містян і полягала головна мета заходу.

За таких обставин абсолютно рівнозначними були і круглі столи, тематичні дискусії стосовно найпекучіших проблем обласної «столиці», й екскурсії, майстер-класи та квести для школярів. Звісно, що ескізні проекти, концепції та напрями розвитку окремих мікрорайонів і вулиць презентували переважно фахівці. Однак враження, відгуки, оцінки того, що пропонується втілювати в життя, спеціалісти мали змогу почути, як то кажуть, із перших вуст тих, для кого вони стараються.

У «Майстерні міста» не могли, звісно, обійти увагою й одну з найактуальніших для нього проблем — транспортну. До її обговорення долучилися усі небайдужі. А щоб людей почули посадовці та чиновники, організатори заходу влаштували інтерактивне голосування за допомогою спеціальних фішок. Адже зі спільного обговорення ідей, планів, проектів починаються реальні кроки до їхньої реалізації. А значить, до поліпшення життя у рідному місті.

Фото автора.