За добу (станом на 4.06) зафіксовано тринадцять фактів порушення режиму тиші з боку противника. В штабі ООС нарахували двадцять чотири міни 120-го та майже десяток мін 82-го калібру, випущених противником у бік наших позицій, повідомляє прес-служба МОУ. Як і раніше, противник дотримується тактики постійної зміни місць і районів ведення вогню, періодично застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями зразки зброї. Бойових втрат у лавах український військ від початку цієї доби не зафіксовано.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ активізувало інженерні роботи з облаштування нових вогневих позицій уздовж лінії зіткнення. При цьому особливості розташування та способи маскування позицій свідчать про те, що окремі з цих нових інженерних споруд призначені винятково для забезпечення прихованих обстрілів підрозділів Об’єднаних сил та провокування вогню у відповідь.

У такий спосіб окупанти планують створювати штучні прецеденти та фабрикувати фейкові інформаційні приводи з демонстрацією «доказової бази» для дискредитації Об’єднаних сил та звинувачення їх у нібито порушенні режиму припинення вогню.