Під час відкриття Літнього університету.

Фото надано міськрадою.

Літній університет розпочав роботу в Ужгороді. Проект уже другий рік поспіль реалізується в рамках співпраці Ужгородського національного університету та міськради. Протягом трьох тижнів 60 учнів ужгородських шкіл зможуть докладно ознайомитися з можливостями навчання у виші, спеціальностями, визначитися з майбутнім фахом.

Сформували дві групи, які базуватимуться у школах № 3 та № 5, тут їх щодня знайомитимуть зі специфікою факультетів університету, вони братимуть участь в інтерактивних іграх, круглих столах, тренінгах, дискусіях, майстер-класах.

В урочистому відкритті Літнього університету (на знімку) взяли участь заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай, проректор УжНУ Ігор Король, начальник управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова.

Василь Гомонай привітав школярів із чудовою нагодою пізнати, що пропонує найбільший виш Закарпаття. Аби школярам було цікаво й повчально, кажуть у міськраді, заплановано багато екскурсій: у наукову бібліотеку та Ботанічний сад УжНУ, Чинадіївський замок Сент-Міклош, санаторій «Карпати», Невицький замок, туристичний комплекс «Воєводино». Завершення другого Літнього університету вже традиційно проведуть на території університетського комплексу «Скалка» з фестивалем бограчу та спортивно-розважальними конкурсами...