На знімку: євроклубівці разом зі своїми наставниками та Олександрою Шереметьєвою.

Фото зі сторінки Омельницької ОТГ у Фейсбуці.

У селі Омельник Кременчуцького району, що на Полтавщині, почав діяти євроклуб «Happy nation». Зініціювала його створення голова тамтешньої ОТГ Олександра Шереметьєва, котра особисто привітала юних земляків із відкриттям ще одного осередку змістовного дозвілля.

 

За словами керівника євроклубу Яни Новожилової, їхня спільнота — це такий собі гурток за інтересами, в якому розкіш людського спілкування доповнюється можливостями здобути потрібні знання, отримати корисні навички. Не менш важливо й те, що за заняття в ньому та, власне, за перебування не потрібно платити.

Євроклуб знайшов прихисток на першому поверсі донедавна занедбаного сільського клубу, який почали оновлювати майже одразу після створення Омельницької ОТГ ще у серпні 2015 року. Громада, що об’єднала тоді чотири довколишні сільради, стала одним із піонерів процесу децентралізації в нашій державі. Зрештою, за неповні чотири роки досягла вражаючих результатів. Зокрема й у задоволенні потреб та інтересів дітей і молоді. Грошей і зусиль для цього в ОТГ не шкодують, бо усвідомлюють, що все те окупиться сторицею.