Модерував захід директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», автор численних публікацій у сфері геополітики та безпекових питань Юрій Сиротюк (на знімку). За його словами, видання стало напрацюванням VІ Бандерівських читань, які відбулися у Києві взимку 2018-го за участі сотні доповідачів.

До збірки відібрали найцікавіші наукові статті провідних вчених і дослідників економічного націоналізму, аналіз світового досвіду, рецепти всебічних структурних соціально-економічних реформ в Україні. «В Україні намагаються створити ілюзію, що є лише два економічні полюси: державний соціалізм та ультралібералізм. Світовий досвід свідчить, що провідні країни давно відмовилися або активно відмовляються від цих економічних крайнощів та обирають шлях економічного націоналізму. Саме цей шлях забезпечує успіх економічного прориву країн, що розвиваються, та закріплює економічне панування провідних», — зазначив Юрій Сиротюк.

«Новизна та цінність цього видання полягає у тому, що окремим блоком тут представили практичне втілення засад економічного націоналізму. Це сучасний досвід міських голів—націоналістів з Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького», — розповів заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Тернопіль.

Фото надано Андрієм Грицаєм.