Фото облДСНС.

Придбання спеціального гідравлічного комплекту для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, медичного спорядження і обладнання для навчального центру, підготовка інструкторів з надання домедичної допомоги під час ДТП, будівництво навчального тренажеру для гасіння пожеж у закритих приміщеннях та інше – все це буде втілено в життя в рамках реалізації спільного українсько-польського проекту «Покращення оперативного потенціалу рятувальних служб Закарпатської області». Така співпраця стала можливою за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

На базі першого державного пожежно-рятувального загону відбулася робоча зустріч керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака (на знімку праворуч) з віце-президентом Фонду іHELP Institute Адамом Вишневським (ліворуч) та координатором навчальної школи цієї організації Павелом Грішком, повідомляють з облДСНС. Обговорено деталі проекту і терміни його реалізації. Зокрема, до кінця року всі вищеперераховані заходи плановано реалізувати в повному обсязі.

Як повідомив начальник управління ДСНС України в Закарпатській області Роман Гудак, питання ефективного та швидкого реагування на різного роду надзвичайні ситуації є пріоритетним напрямом. А реалізація спільного проекту та обмін досвідом роботи з рятувальними службами Польщі дасть змогу закарпатським рятувальникам ще ефективніше та якісніше виконувати завдання за призначенням.

Ужгород.