На знімку: підполковник Бойє Гардер Ліллеруд (у центрі).

Фото автора. 

Він завітав до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з нагоди вручення випускних документів слухачам курсів, які проходили в рамках норвезько-українського проекту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні». Програма здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія в партнерстві з Університетом Норд у місті Будо та Міжнародного фонду соціальної адаптації, що працює в Україні. Курси проводяться в українському університеті з 2014 року.

Послугами проекту в Україні вже скористалося майже 11000 військовослужбовців та членів їхніх сімей. За останні десять семестрів у Чернівецькому університеті перепідготовку пройшло 320 військовослужбовців та членів їхніх сімей, серед яких третина – учасники АТО.

Йдеться про підвищення професійної конкурентоспроможності військовослужбовців та членів їхніх сімей на ринку праці України шляхом організації їхньої професійної перепідготовки, соціально-психологічної адаптації, відкриття власної справи та організації сімейного бізнесу.

Тепер випускники мають сертифікат про перепідготовку Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, сертифікат про завершення навчання університету Норд, диплом про навчання Посольства Норвегії в Україні.