Фото прес-служби депутата.

Українські військові, які повертаються з фронту, потребують не лише фізичної, а й психологічної реабілітації. Про це як ніхто інший добре знає народний депутат України Сергій Рибалка, який із самого початку військових дій на сході України опікується військовими та допомагає жителям прифронтових територій.

Для надання більш істотної допомоги українським захисникам із зони АТО-ООС нещодавно він відкрив у селі Веселе Синельниківського району Дніпропетровської області приміщення волонтерського центру «Надія», де отримуватимуть психологічну реабілітацію військові, працюватимуть недільна школа для дітей та відділ гуманітарної допомоги.

«Щиро вдячний за сприяння в будівництві центру і допомогу настоятелю храму Ікони Божої Матері Печерської протоієрею Юрію Помазану, Сергію Бєлому, нашим волонтерам: Сергію Левюку, Єгору Моторину, Євгену Гавриличу, а також нашим військовим із АТО: Дмитру Колисниченку, Юрію Луцаку, Сергію Прядку, Віктору Ковальчуку, Олегу Захарову, Наталії Геращенко, Костянтину Креповичу, Василю Губі. Ми робили і продовжимо робити все, щоб допомогти нашим хлопцям, які захищають Україну, повернутися до нормального життя і знайти роботу», — сказав Сергій Рибалка під час церемонії відкриття.

Волонтерський центр «Надія» разом із Сергієм Рибалкою допомагає нашим бійцям із зони АТО з початку військових дій на Донбасі. Волонтери цього центру не раз збирали і доставляли обмундирування, харчові продукти, медикаменти, медичне обладнання, техніку, пальне та засоби першої необхідності в зону бойових дій.

«Разом із волонтерським центром «Надія» ми взяли шефство над центром реабілітації діток з особливими потребами «Лелека» в Попасній. У «Лелеці» перебувають на реабілітації 33 дитини», — зауважив Сергій Рибалка.

Спільно з активістами «Надії» народний депутат допомагає вихованцям Кремінської школи-інтернату, що на Луганщині. «Із волонтерами нашого центру «Надія» привозили цим діткам іграшки, продукти та одяг. Вони влаштували для нас дивовижний концерт, який мене дуже зворушив. Я пообіцяв дітям показати Київ. І незабаром привіз їх до столиці. Ми провели для них екскурсію в парламенті, а також історичними пам’ятками Києва», — згадав Сергій Рибалка.

Окрім цього, волонтери та активісти центру допомагали Троїцькій школі з надання побутової техніки для шкільної кухні, Парасківській школі-інтернату одягом та продуктами харчування для малечі, допомогли школярам Синельниківської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 5 в організації всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Також допомагали жителям міста Попасна, селища Новозванівка Луганської області та іншим у забезпеченні продуктами харчування, одягом і всім найнеобхіднішим.

«Ми обов’язково продовжимо піклуватися і про наших військових, про діток, і про місцевих жителів. Адже наші захисники і діти, які проживають у прифронтовій зоні, не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами та потребами. Особисто я допомагав і допомагатиму в цій благородній справі чим зможу», — наголосив Сергій Рибалка.

Владика Дніпропетровської єпархії Симеон вручив Сергію Рибалці орден і грамоту (на знімку) за постійну допомогу українським військовим і жителям прифронтової зони.