Таке рішення ухвалив виконком міськради.

«Визначимо приміщення в ратуші та облаштуємо в цих кабінетах відеоспостереження. Ми не обмежуємо доступ, а впорядковуємо спілкування посадовців з громадянами. Якщо ця зустріч ініціюється нашими працівниками, то є приміщення, де можна це зробити відкрито і прозоро», — прокоментувала нововведення директор міського департаменту адмінпослуг Валентина Бартошик.

Муніципальна влада вважає, що таким чином можна унеможливити корупцію. Питання актуальне для міськради, кількох чиновників якої затримували правоохоронці за хабарництво. Також буде посилено контроль і за межами ратуші.

«Кабінет — це місце для поточної роботи, а прийом людей має відбуватися винятково в спеціально обладнаних приміщеннях», — вважає міський голова Андрій Садовий.

Нововведення викликало спротив деяких активістів. Як прокоментував депутат міськради Юлій Рудницький, виконком у такий спосіб обмежив доступ громадян. До того ж це питання внесли у порядок денний як додаткове.

Очевидно, до ухвалення цього рішення міську раду підштовхнули й атаки псевдоактивістів, після яких два посадовці опинилися в лікарні.