Про це він заявив на спільній прес-конференції з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у рамках візиту до Брюсселя 4-5 червня.

Глава держави знову запевнив європейських партнерів, що Україна продовжить рух до ЄС. «Європейська інтеграція — це, насамперед, забезпечення системних внутрішніх змін у державі та імплементація реформ і зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС», — цитує В. Зеленського його прес-служба.

У свою чергу Д. Туск наголосив, що Брюссель і надалі підтримуватиме суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України й закликав Росію звільнити незаконно затриманих наших громадян, зокрема 24 моряків.

Посилення спільного тиску на Москву було ключовою темою і під час зустрічі В. Зеленського із Високим представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федерікою Могеріні. Сторони обговорили подальші кроки в контексті виконання Мінських домовленостей та підтримки українських громадян, що мешкають на тимчасово окупованій Росією території України.

Фото: president.gov.ua