Він завітав до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з нагоди вручення випускних документів слухачам курсів, які проходили в рамках норвезько-українського проекту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні». Програма здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія в партнерстві з Університетом Норд у місті Будо та Міжнародного фонду соціальної адаптації, що працює в Україні. Курси проводяться в українському університеті з 2014 року.

Послугами проекту в Україні вже скористалося майже 11000 військовослужбовців та членів їхніх сімей. За останні десять семестрів у Чернівецькому університеті перепідготовку пройшло 320 військовослужбовців та членів їхніх сімей, серед яких третина — учасники АТО.

Йдеться про підвищення професійної конкурентоспроможності військовослужбовців та членів їхніх сімей на ринку праці України шляхом організації їхньої професійної перепідготовки, соціально-психологічної адаптації, відкриття власної справи та організації сімейного бізнесу.

Тепер випускники мають сертифікати про перепідготовку Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і про завершення навчання університету Норд, диплом про навчання Посольства Норвегії в Україні.

Фото надано координатором проекту «Україна-Норвегія».