У середу прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у прямому ефірі державного телеканала ERT дав інтерв’ю журналістам, у якому пояснив усі нюанси укладання договору з владою сусідньої країни про її перейменування в Північну Македонію. Він назвав це важким політичним рішенням, яке його попередникам навіть і на думку не спадало. І зазначив, що, незважаючи на несприятливі для нинішнього уряду наслідки, пишається цим.

«Пишаюся цим сміливим політичним рішенням, яке підтримав уряд. Упевнений, що й колишній міністр закордонних справ Нікос Кодзіас теж пишається тим, що ми протистояли негативним настроям того періоду й захистили національний інтерес. Ми не тільки не втратили жодну Македонію (як стверджують супротивники Преспанського договору), а й підвищили престиж країни на міжнародній арені», — пояснив свою позицію прем’єр Греції. Він додав, що країну зараз хочуть повернути убік сходу, «де її очікує справжня небезпека». 

І пояснив, що грецькі, а не турецькі військові літаки «контролюють повітряний простір сусідньої країни, яка вже стала стратегічним союзником». Прем’єр зауважив, що за Преспанський договір уряд заплатив високу політичну ціну, а розділу між північчю і півднем країни, що пророкували чимало політиків, не сталося.

Наприкінці інтерв’ю, яке тривало 1 годину й 45 хвилин, Ципрас ще раз підтвердив, що дострокові парламентські вибори буде проведено в Греції 7 липня цього року.