Член Спілки журналістів України Богдан Токарський, який наприкінці травня святкував 70-літній ювілей, видав кілька книжок гумористичних віршів, байок, на його слова написані пісні. Одначе книжка Токарського «Друг — це мій другий я» стала несподіванкою для друзів і знайомих. Кожен із них думав, як привітати товариша з 70-літтям, а винуватець урочистостей вирішив сам розповісти про своїх друзів і рідних, яким присвятив видання на 260 сторінок.

Тут є розповіді про бізнесмена Мирослава Табачина, лікаря Володимира Козявкіна, дипломата Олександра Моцика, державного діяча Валерія Цибуха, покійних уже — головного редактора «Молоді України» Володимира Боденчука, колишнього декана факультету журналістики Львівського університету імені Франка Павла Ящука і колишнього першого секретаря Львівського міськкому партії В’ячеслава Секретарюка.

З особливою теплотою написано про однокурсника Володимира Боденчука, порядну та світлу людину, яка залишила про себе добру пам’ять у нашій журналістиці й у спогадах усіх, хто зустрів його на життєвому шляху.

Читач знайде тут маловідомі, а часом сенсаційні факти про відомих людей. Це описано щиро, з гумором, із деталями, які ніде більше не прочитаєш.

Богдан Токарський, простий хлопець із Самбірщини, сам торував дорогу в житті й зробив блискучу кар’єру. Закінчив факультет журналістики, комерційну академію. Все життя працював у правоохоронних і фіскальних органах. Як жартують друзі — був полковником трьох служб, та ніколи не забував про любов до рідного слова і української пісні.

У школі був надзвичайно обдарованою дитиною — батько хотів його бачити скрипалем. Мав чудовий голос і співав у Самборі на велелюдних концертах — йому передбачали шлях до консерваторії. Служба в морфлоті залишила найкращі спогади в його житті, тому в книжці «Друг — це мій другий я» так багато корабликів і морських вузлів. «Флот для мене — це маяк, по світлу якого я до сих пір звіряю свій життєвий шлях. І як би не склалася моя подальша доля, а буду й надалі тримати курс на світло незрадливого маяка», — пише автор.

Львівська область.