Щороку Хмельницька область ставить перед собою нові завдання з розвитку економіки, створення робочих місць, поліпшення добробуту населення. Не виняток і нинішній. У програмі соціально-економічного розвитку краю передбачено зростання виробництва промислової та сільськогосподарської продукції, збільшення зовнішніх і внутрішніх інвестицій, розширення партнерських та торговельних зв’язків з іншими країнами. Все це має стати надійним підґрунтями для розвитку медицини, проведення освітньої реформи, поліпшення матеріального забезпечення краян. Виконувати всі ці плани непросто. Особливо в умовах політичних змін та війни. Але надія на краще життя ніколи не згасає. Нехай успіхи не назвеш гігантськими, проте вони є. Зокрема і у сфері децентралізації. Її переваги вже побачили десятки новостворених в області громад. Хмельниччина перебуває на лідерських позиціях в Україні з питань впровадження реформи. В області утворено 47 ОТГ, до яких увійшли 826 населених пунктів із населенням 525 тисяч жителів.

Бюджетна децентралізація дала місцевому самоврядуванню додаткові фінансові ресурси і більшу можливість у маневруванні бюджетними коштами. За рік приріст показників усіх бюджетів становив 677 мільйонів гривень. Додаткові кошти допомогли реалізувати 183 проекти в громадах, спрямовані на будівництво та капремонти соціальних об’єктів, інфраструктури, ЦНАПів.

Хмельниччина працює і розвивається. І хоч поступальні кроки даються непросто, хмельничани йдуть уперед, намагаючись наблизити своє життя до європейських стандартів.