Фото автора.

Минулої неділі в столиці, на вулиці Костьольній, відзначили День франкофонії. На честь свята вулицю на один день зробили пішохідною.

Гості могли насолодитися концертом, у якому брали участь українські та французькі гурти; прогулятися ярмарком, скуштувати «лосине молоко» (насправді, це зовсім не молоко лосиці, так називається традиційний канадський делікатес, який нагадує молочний коктейль). Також можна було поласувати київським сухим варенням, східними солодощами та багато чим іншим, а потім — взяти участь у різноманітних майстер-класах для дітей та дорослих й навіть повчити французьку мову з викладачем Французького інституту (на знімку).

Організатори (а серед них усі посольства франкомовних країн, а також посольства Хорватії, В’єтнаму та Об’єднаних Арабських Еміратів) підкреслюють, що головною метою свята було створити на Костьольній французький дух «tres francais» — «дуже по-французьки». Й він справді відчувався у всьому — доборі учасників ярмарку, де продавали досить дорогі, проте справді оригінальні товари, й, звичайно, французькій музиці, яка лунала на Костьольній до пізнього вечора.