Собака приносить одяг, взуття й навіть пакет продуктів з магазину. Він є другом і помічником господаря. До того ж підтримує психологічно людину, позбавляє її самотності та депресивного стану.

Ось таких собак-терапевтів готуватиме Спеціальний центр, який невдовзі з’явиться у Києві. Добру ініціативу підтримало Міністерство у справах ветеранів.

«Собаки-терапевти, які успішно працюють у багатьох країнах, допомагаючи зокрема ветеранам війни, мають залучатись і в Україні», — зазначила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

За даними міністерства, проект створення спеціального центру для тренування та підготовки собак-терапевтів уже виставили на голосування громади. Якщо до кінця тижня набереться необхідна кількість голосів, його профінансують зі столичного бюджету. В Україні вже є досвід підготовки та використання собак-терапевтів.

Днями благодійний фонд «Кото-Ярмарок» відкрив у Києві центр кототерапії. За символічний внесок кожен охочий може провести час із бездомною твариною, а також, підписавши договір, забрати її собі. Організатори запевняють, що всі коти в центрі обстежені й стерилізовані, мають паспорти та необхідні щеплення.

До речі, у Верховній Раді вже зареєстрований проект закону «Про терапію за допомогою тварин (зоотерапія)», який покликаний сприяти розвитку цього напрямку та появі необхідних центрів і майданчиків для тренування тварин.