За добу (на ранок 10.06) російські найманці 26 разів порушили режим тиші на лінії розмежування. З них вісім разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерії, а ще мінометів калібру 120-мм та 82-мм. Ворог також обстрілював наших військових із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив зі 122-мм артилерійських систем, а також 120-мм і 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Водяного, Талаківки, Павлополя, Гнутового, Верхньоторецького, Пісків, Авдіївки, Березового, Невельського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції ЗСУ були обстріляні зі 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БМП, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів поблизу Новоолександрівки, Зайцевого, Новолуганського.

«Втрат серед військових немає. За даними розвідки, 10 окупантів було поранено, а також знищено одну одиницю ворожої військової техніки. Крім того, терористи на Донбасі зірвали розведення сил і засобів біля Станиці Луганської. Наступною датою початку розведення сил на цій ділянці, за умови дотримання повного припинення вогню упродовж семи днів, може бути тільки 16 червня поточного року, — йдеться в повідомленні штабу.