Активісти Кіровоградської обласної спілки журналістів із нагоди 60-ліття її створення та професійного свята Дня журналіста здійснили прес-тур до Онуфріївського району, де шість років тому розпочав свій поступ щорічний обласний журналістський фестиваль «Осінні зерна».

Член правління КОО НСЖУ, редактор районної газети «Придніпров’я» Руслана Сорока провела для колег унікальну ознайомлювальну екскурсію придніпровським краєм, перші свідчення про діяльність людини в якому належать до доби палеоліту, краєм, жителі якого в часи визвольної війни українського народу 1648—1654 років брали участь у походах Богдана Хмельницького...

У рамках поїздки спілчани взяли участь у святкуванні Дня захисту дітей в Успенській громаді, відвідали сільський краєзнавчий музей у Куцеволівці, віддали данину пам’яті визволителів Кіровоградщини в роки Другої світової війни в святому для онуфріївців місці форсування Дніпра (на знімку), поспілкувалися з сільськими головами Успенки, Куцеволівки та Деріївки Наталією Сірою, Любов’ю Перепеляк і Василем Зайвим. Помандрували пам’ятними місцями, пов’язаними з народженням та дитинством відомого українського композитора М. Калачевського у с. Попівка.

Журналісти відвідали кілька пам’яток історії та культури. А також активно відпочили у гостинній придніпровській садибі «Агап та Хая» та культурно-оздоровчому комплексі «Успіх».

Прес-тур відбувся за сприяння народного депутата Олеся Довгого, обласного управління з надзвичайних ситуацій (начальник Віталій Миронюк), підприємця Олександра Шиби.

Фото Віталія МОСКАЛИКА.