Візитівка Мелітопольського краю на Запоріжжі та найсмачніша ягода у світі — саме так мешканці міста називають черешню, якій присвячено фестиваль «Черешнево». Цього року він відбувався увосьме і зібрав сотні мелітопольців, підприємців і гостей міста.

Розпочалося свято з костюмованої ходи центральною вулицею Мелітополя, в якій узяли участь і дорослі, і діти. Потім перемістилося до парку культури ім. Горького. Для гостей «Черешнево VIII» облаштували «cherry-територію», де на численних локаціях відбувалися майстер-класи, а підприємства Мелітополя представляли свою продукцію з використанням черешні: варення, пиріжки, морозиво, прохолодні напої і навіть ковбасу з додаванням черешневого соку.

Приміром, на стенді Таврійського державного агротехнологічного університету були представлені нові рецептурні розробки та способи збереження корисних властивостей черешні. Як запевнила завідувачка кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Олеся Прісс, споживачі мали змогу скуштувати черешневі соуси, варення з додаванням духмяних трав, карамелі без використання цукру й домішок.

— Черешня для Мелітополя — це візитівка, бо наше місто впізнають насамперед завдяки їй. І для людей такий фестиваль потрібний і цікавий, про що говорить велика кількість відвідувачів, — зауважила Олеся Прісс.

Гості «Черешнево VIII» мали змогу взяти участь у численних конкурсах, зробити фото на згадку, а завершилось свято концертною програмою.

Фото відділу комунікацій Запорізької облради.